Vladut-3 ani si 7 luni, categoria de varsta 2-6 ani1. Prima noastra carte pe care am citit-o cu mare drag a fost
Cei trei purcelusi, din care partea cea mai interesanta parte parea sa fie imitatul lupului care sufla cu putere spre casutele purcelusilor care se darmau, cu exceptia celei de a treia care rezista si lupul sufla cu si mai multa putere.....
2.Cartile care cred ca merita nota 10 pentru varsta 2-6 ani sunt:
Vrei sa fii prietenul meu? de Eric Carle
Betisorul nazdravan de V. Suteev
Peter Rabbit de Beatrix Potter
Aceaste trei carticele sunt foarte frumoase si foarte citite la noi. Am mai putea adauga.....
3.Noi ne cumparam cartile din librarii sau de la targuri, daca au si reduceri este foarte
bine.
Ne ghidam in primul rand dupa: coperta cartonata, foile mai grosute, ca sa nu se rupa dupa primele utilizari, sa aiba la fiecare pagina cel putin un desen reprezentativ pentru ceea ce citim si cat mai frumos colorat, pentru ca copilul sa nu se plictiseasca daca textul este mai lung. Am avut o experienta in acest fel, textul prea lung, desenul foarte sumar si ....Vladut nu a mai asteptat sa termin de citit si a zis ca nu-i place cu toate ca era fff interesanta cartea. Parerea mea este ca la aceasta varsta trebuie stimulata foarte mult imaginatia vizuala.
Un mare avantaj la cumparare il au cartile pe care ma pot uita inainte de a le cumpara, ca sa stiu daca este exact ceea ce-mi trebuie..., nu cele ambalate la care ma uit pe coperta, pare ok, dar dupa ce o cumperi sunt fff dezamagita de imagini si lectura. Un alt atuu la cumparare este subiectul despre care ar dori copilul sa citeasca, noi acum vrem sa citim aventuri cu animalute, in special cu soricei. Vladut a inventat si o poveste cu doi soricei care locuiesc intr-o casuta....
4. Trucurile care cred ca ar putea fi folosite de majoritatea parintilor pentru a-i face pe cei mici sa adore lectura cred ca sunt o lecturare cat mai placuta din partea parintelui in liniste, poate si cu schimbarea glasului, si, nu in ultimul rand imaginile care sa imbrace textul pe care parintele il citeste.
Steluta mama Vladut