Concurs - Prima carte a copilului tau

Concursurile desfasurate pe AC

Concurs - Prima carte a copilului tau

Mesajde Aniela » Mar Feb 23, 2010 6:21 am

Campania Darul lecturii debuteaza si cu acest concurs. :)

Reguli sumare:

Spune-ne despre:
* Prima carte a copilului tau;
* Trei carti pentru copii care merita nota 10 (precizati si categoria de varsta careia i se adreseaza fiecare carte);
* Sfaturi pentru a cumpara (desigur, carti pentru copii) bune si ieftin;
* Trucuri pentru a-i face pe cei mici sa iubeasca lectura.

Va rog sa precizati in plus urmatoarele:
- Prenumele si varsta copiilor.
- Categoria de varsta la care doriti sa participati: 0-2 ani, 2-6 ani, 6-12 ani. (numai o singura participare pe familie, va rog)

Ultima zi de concurs: 20 martie.

Regulile si detalii despre premii - aici.

Sper sa va placa si sa scrieti cat mai frumos!
De aceasta data un juriu va desemna castigatorii, deci alegerea lor nu se va face prin tragere la sorti.

Multumesc :)
Aniela
Mami de David Valentin(7 ani si 8 luni) si Daria Stefania(3 ani si 10 luni)
Aniela

Re: Concurs - Prima carte a copilului tau

Mesajde Andreea Agoston » Mar Feb 23, 2010 9:19 am

Ce concurs interesant Aniela! :ymhug:

Multumim! :-*
Mamica Evei Maria (16.09.2007) si a Erikai (12.03.2009)
Andreea Agoston

Mesajde Dodo-pui » Mar Feb 23, 2010 9:22 am

Aniela ce ne faci tu noua :D
Super Bogdan adora cartile \:D/ da o sa participa si aici cu ambii "cititori" ;;)
Ups:...Acum am vazut
(numai o singura participare pe familie, va rog)
...sa ma hotarasc cu care o sa particip
Blogul lui Bogdan-Andrei si hand made
Bogdan-Andrei
29.10.2002;Isabella-Elena 01.04.2009
Dodo-pui

Mesajde MihaelaB » Mar Feb 23, 2010 9:39 am

Aniela, ce surpriza ne-ai facuuut!
Imi place mult ideea acestui concurs, ca si toata campania, de alfel! Sper sa se bucure de succesul pe care ti-l doresti si chiar mai mult! Felicitari si coloaboratorilor! @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-
Participam si noi! :ymhug:
Voi sunteţi arcurile din care copiii voştri, ca săgeţi vii, sunt trimişi înainte.Arcaşul vede ţinta pe calea infinitului şi El vă îndoaie cu puterea Lui, ca săgeţile Lui să meargă iute şi departe. Kahlil Gibran
MihaelaB

Mesajde STELUTA » Mar Feb 23, 2010 10:36 am

Aniela, chiar ca un concurs surpriza @};-
Participam si noi cu mare drag, mai ales ca nu putem adormi seara fara sa citim ceva interesant , de obicei Vladut alege o carticica si aleg si eu una, asa ca sa fim egali.... :D si poate vine Mos Ene pe la gene mai repede...dar discutia se prelungeste, cu intrebari genul de ce?... si se face ora 10 seara, 10 si jumatate, pana cand spun, gata, ne culcam..., ca sa ne ajunga timpul trebuie sa ne apucam cam cu o ora inainte de culcare, cateodata nu ne ajunge, mai ales cand ii place o carticica zice: mama, inca o data mai vreau sa mi-o citesti...
Cateodata adorm eu cu cartea in brate inaintea lui....:D
Steluta mama Vladut
Steluta %%-
STELUTA

Mesajde danieluska » Mar Feb 23, 2010 1:35 pm

Felicitari pentru aceasta initiativa..Este grozava ideea acestei campanii, mai ales ca aceste carti hranesc sufletul copiilor :ymapplause:
danieluska

Participant NR. 1

Mesajde danieluska » Mar Feb 23, 2010 1:51 pm

DANIELUSKA, MATEI 2 ANI SI 8 LUNI

1.Prima carte pe care i-am citit-o lui Matei a fost "Povestind copiilor" de Usinski
2.Cartile care merita nota 10 ,dupa parerea mea pentru categoria de varsta 0-2 ani sunt

-Basme de Fratii Grimm(Scufita rosie,Hansel si Gretel)
-Vrei sa fii prietenul meu, de Eric Carle
-Capra cu trei iezi, de Ion Creanga
3.Eu imi fac stocul la Targurile de carte unde au reduceri(Gaudeamus, Kilipirim, Minilibri), si mai rar comand online, cand au reduceri
4.cred ca daca le citesti de mic, daca te vad si pe tine citind diverse, daca ii pui sa asculte povesti /sa se uite la desene animate gen Alba -ca -Zapada o sa le placa si lor lectura
-----------
Eu am scris carti pentru categoria 0-2 ani, dar cred ca trebuia 2-6 ani , caci Matei are 2 ani si 8luni.
Asa ca la punctul 3 - cartile de nota 10 -pentru categoria 2-6 ani optez pentru

Cartea junglei,Rudyard Kipling -cu imagini
Peter Pan, de J. M. Barrie -cu imagini
Punguta cu doi bani, de Ion Creanga-cu imagini
Ultima oară modificat de adminforum pe Mar Feb 23, 2010 5:19 pm, modificat 1 dată în total.
Motiv: unire mesaje
danieluska

Participant NR. 2

Mesajde STELUTA » Mar Feb 23, 2010 2:27 pm

Vladut-3 ani si 7 luni, categoria de varsta 2-6 ani

1. Prima noastra carte pe care am citit-o cu mare drag a fost Cei trei purcelusi, din care partea cea mai interesanta parte parea sa fie imitatul lupului care sufla cu putere spre casutele purcelusilor care se darmau, cu exceptia celei de a treia care rezista si lupul sufla cu si mai multa putere..... :)

2.Cartile care cred ca merita nota 10 pentru varsta 2-6 ani sunt:
@};- Vrei sa fii prietenul meu? de Eric Carle
@};- Betisorul nazdravan de V. Suteev
@};- Peter Rabbit de Beatrix Potter

Aceaste trei carticele sunt foarte frumoase si foarte citite la noi. Am mai putea adauga..... :D

3.Noi ne cumparam cartile din librarii sau de la targuri, daca au si reduceri este foarte
bine.
Ne ghidam in primul rand dupa: coperta cartonata, foile mai grosute, ca sa nu se rupa dupa primele utilizari, sa aiba la fiecare pagina cel putin un desen reprezentativ pentru ceea ce citim si cat mai frumos colorat, pentru ca copilul sa nu se plictiseasca daca textul este mai lung. Am avut o experienta in acest fel, textul prea lung, desenul foarte sumar si ....Vladut nu a mai asteptat sa termin de citit si a zis ca nu-i place cu toate ca era fff interesanta cartea. Parerea mea este ca la aceasta varsta trebuie stimulata foarte mult imaginatia vizuala.
Un mare avantaj la cumparare il au cartile pe care ma pot uita inainte de a le cumpara, ca sa stiu daca este exact ceea ce-mi trebuie..., nu cele ambalate la care ma uit pe coperta, pare ok, dar dupa ce o cumperi sunt fff dezamagita de imagini si lectura. Un alt atuu la cumparare este subiectul despre care ar dori copilul sa citeasca, noi acum vrem sa citim aventuri cu animalute, in special cu soricei. Vladut a inventat si o poveste cu doi soricei care locuiesc intr-o casuta....

4. Trucurile care cred ca ar putea fi folosite de majoritatea parintilor pentru a-i face pe cei mici sa adore lectura cred ca sunt o lecturare cat mai placuta din partea parintelui in liniste, poate si cu schimbarea glasului, si, nu in ultimul rand imaginile care sa imbrace textul pe care parintele il citeste.

Steluta mama Vladut %%-
Steluta %%-
STELUTA

Mesajde STELUTA » Mar Feb 23, 2010 2:38 pm

Si, daca se mai adauga si un desene animate pe tema citita, a doua zi, cum spunea si DANIELUSKA cred ca stimuleaza si mai mult imaginatia...

Steluta %%-
Steluta %%-
STELUTA

Mesajde danieluska » Mar Feb 23, 2010 3:06 pm

Frumos STELUTA..
danieluska

Următorul

Înapoi la Concursuri