Un app romanesc in premiera mondiala care bifeaza

6 criterii dupa care sa alegi cel mai bun app pentru prescolari

 

  • In jur de 14 miliarde de apps au fost descarcate din ziua in care Apple store a fost lansat in iulie 2008 si 10% numai pe iPads. Un utilizator de iPad din SUA a descarcat in medie 60 de apps.*
  • In cursa declansata de smartphones, Android-ul este in frunte cu 40%, detinatorii fiind persoane intre 18 si 34 de ani. Urmeaza Apple 28% si Blackberry 19%.*
  • Mai mult de 25% din utilizatorii de telefoane mobile detin un smartphone.*
  • Aproape 1,2 miliarde de apps au fost descarcate numai intre Craciun si Anul Nou 2011.*

Smartphone-ul si tableta sunt acum ale intregii familii

Acestea sunt cateva cifre care ne arata ca in numai 5 ani telefonul s-a transformat dintr-o simpla metoda de comunicare intr-o sursa de distractie, invatare si informare. Un studiu comandat de Disney arata ca 75% din parintii britanici isi impart iPad-ul cu copiii lor. Smartphone-ul a devenit al intregii familii: parintii descarca pentru copii carti cu povesti scurte, jocuri impotriva plictiselii, dar si jocuri prin care cei mici invata matematica sau o limba straina.

Dar cum alegem din oceanul de apps adresate copiilor?

Un app bun pentru copilul tau trebuie sa fie:

  1. o combinatie echilibrata intre invatare si joc: copiii invata cel mai bine cand le place ce fac.
  2. la fel de amuzant pentru tine ca si pentru ei: copiii acumuleaza cunostinte mult mai bine daca parintii le sunt alaturi si lucreaza sau se joaca impreuna.
  3. adaptat varstei copilului tau: pentru un copil de patru ani, de exemplu, sunetele vor fi foarte apreciate. Tehnologia cu touch screen este foarte usor de folosit – un instrument ideal de invatare pentru prescolari.
  4. furnizat din surse sigure si de incredere: cumpara din magazine online cunoscute (Google Play si Apple Store de exemplu), cauta opiniile celor care au cumparat si verifica daca personajele sunt un bun model pentru copilul tau (limbaj, miscari, comportament).
  5. fara trucuri prin care esti determinat sa cumperi mai mult: multe apps sunt free, dar ascund diverse metode prin care utilizatorul este condus sa plateasca pentru unele obiecte sau un nivel mai avansat.
  6. folosit cu limite: trebuie sa ai reguli in ceea ce priveste timpul de joaca pe un smartphone sau tableta. Combina cu invatarea prin alte metode: citit, modelat, desenat, sport.

Cate apps pentru copii create de romani cunoasteti?

Le numaram pe degete. Un cuplu de romani care locuieste in SUA, Aniela si Gabriel Tanase, a scos recent pe piata internationala de apps o carte electronica in limba engleza si un joc pentru copiii sub 5 ani, numite «Tété in the country». App-ul este o combinatie de poveste a aventurilor unui trenulet cu un joc simplu si interactiv prin care prescolarii invata limba engleza si cum fac animalele pe care acesta le intalneste.

 

Pe langa valoarea educativa, app-ul «Tété in the country» se remarca prin ilustratiile originale facute in tehnica numita “colaj”, atat de iubita de cei mici. Bete, vata, hartie, frunze, pietricele, lipici, acuarele – toate se imbina intr-o serie de imagini jucause si colorate. Daca vrei sa descoperi lumea animalelor de la tara si sa te amuzi impreuna cu copilul tau ascultand moo, baaa, quack, cock-a-doodle-doo, precum si cifrele in limba engleza, cumpara «Tete in the country» pentru un pret foarte mic. Vine la pachet cu zeci de ore de amuzament si lectii de engleza extrem de incitante. Disponibil pe Google Store si Amazon (pentru Android) si iTunes (pentru iPad / iPhone).

 

Aniela a publicat cu 3 ani in urma la Editura Aramis alte doua carti din seria lui Tete, «Te-duc-Te-aduc» si «TT la oras». Ea este si fondatoarea popularului website www.activitaticopii.ro cu sute de idei de petrecere a timpului liber pentru copii si parinti.

*Informatii culese din “2013 Book of World Records”

Persoane de contact:
Aniela Tanase
contact@epublishinginternational.com; contact@activitaticopii.ro; www.epublishinginternational.com ; www.activitaticopii.ro
Madalina Nita
madalina@nitas.ro; www.nitas.ro